Beste gebruiker of systeem Beheerder,

De tekst hieronder is met name bedoeld voor de systeembeheerders van een Portfolio4u school die zorgdragen voor de installatie van het door Portfolio4u gebruikte active-x component. Uiteraard kunnen studenten ook gebruik maken van deze informatie op het moment dat installatie van het active-x compnent niet automatisch uitgevoerd wordt.

Voor de juiste werking van Portoflio4u, het digitale Portfolio systeem dat binnen uw school gebruikt zal gaan worden, is het nodig dat op elke PC waarop er gewerkt gaat worden met Portfolio4u een klein software componentje wordt geďnstalleerd, een Active-X component (DLL).  Deze component is ontwikkeld en getekend door IBM Corp en is uiteraard geheel veilig en heeft enkel als doel de goede werking van Portfolio4u mogelijk te maken.  Het is dus volledig safe om deze component binnen uw school te installeren. Al meer dan 4 miljoen PC’s wereldwijd zijn uitgerust met deze component.

Het Active-X component heeft de naam qp2.cab.

Dit bestand moet geďnstalleerd worden op elke PC binnen uw school waar Portfolio4u wordt gebruikt. Als deze component niet aanwezig is, zal onze server elke keer deze component proberen te downloaden.  Dit wordt lastig voor studenten als hun gebruikersnamen geen rechten hebt om deze download toe te laten.  Daarom is het soms makkelijker dat de systeem beheerder dit in een keer goed regelt voor de studenten en de school.

Voor de thuis PC’s van de studenten zal het downloaden geen probleem door de niet geblokkeerde mogelijkheid tot het downloaden van software.

Onderaan deze tekst vindt u twee download links voor zowel het word document van deze tekst als het active-x bestandje.
 
U kunt het Active-X component per PC installeren of middels een Image.

Bij een Image dient u bij de image maar een keer het bestand te registeren en bij een stand alone installatie dient u bij elke PC in Windows onderstaande installatie uit te voeren:

Om het cab bestand te laten registreren maak gebruik van REGSVR32.EXE, te vinden bij C:\WINNT\SYSTEM32. Het commando is REGSVR32 x:\path\qp2.dll.

U kunt ook inloggen met administrators rechten bij elke PC, inloggen bij  een Portfolio4u portfolio en iets nieuws aanmaken en publiceren.  Dan wordt het automatisch download en installatie van de Active X component gestart.
In dit geval wordt, als de component niet op de computer te vinden is de Active-X component gedownload via Internet.

Als uw computer netwerk een verse image regelmatig verstuurd aan alle in het netwerk aanwezige PCs is het noodzakelijk deze DLL toe te voegen aan de standaard installatie image.


Klik hier voor het Active-x bestandje (volledig veilig te installeren)

Als u vragen hebt, kunt u Portfolio4u bellen op 020-888-4840 tijdens kantooruren of een email sturen aan [email protected]

 


 
 


  Active-x install

  Welkom

  Hulp bij het aanmelden

  Vragen (FAQ)

  Bekende problemen

  

  Portfolio4U