Geschiedenis Portfolio4u

Portfolio4u is een product dat in 1998 is ontstaan na een vraag vanuit het onderwijs naar een nieuwe vorm van een portfolio. Die vraag kwam van een docent van de ISA, de internationale school van Amsterdam. Hier was behoefte aan een middel, een portfolio, waarmee de student zijn schoolopdrachten zou kunnen tonen aan zijn familie in het buitenland en daarnaast zou een portfolio ook prima ingezet kunnen worden in het leerproces.

Portfolio4u heeft vervolgens ook een pilotproject opgezet bij de Amerikaanse School van Den Haag. Deze pilot is inmiddels omgezet in een volledig werkende versie van Portfolio4u. Ook heeft de Amerikaanse school van Frankfurt (Duitsland) een groep studenten voorzien van het Portfolio4u product.

De gebruikers, studenten, ouders en docenten van deze eerste pilots zijn zeer tevreden over de resultaten. Dit was voor Portfolio4u de aanleiding het product nationaal te introduceren en dat heeft plaatsgevonden op de NOT beurs in januari 2003 (Nationale onderwijstentoonstelling).


 

Portfolio4u heeft een eigen serverpark, volledig afgeschermd en optimaal beveiligd. De Portfolio4u servers staan met een supersnelle verbinding rechtstreeks aangesloten op de Amsterdam Internet Xchange waardoor de best mogelijke verbinding tot stand wordt gebracht met de Backbone van het internet.

Inmiddels draaien de Portfolio4u servers op volle toeren en hebben we de eerste Nederlandse onderwijs instellingen voorzien van Portfolio4u. De reacties zijn prima en we verwachten dus een flinke toename van het aantal gebruikers van Portfolio4u in het komende jaar.






  Home

  Over Portfolio4u
      Over portfolio's
      Waarom een portfolio?
      Geschiedenis Portfolio4u
      Waarom Portfolio4u?
      Wie zijn Portfolio4u?

  Hoe werkt Portfolio4u

  Voordelen Portfolio4u

  Structuur Portfolio4u

  

  Contact

  Nieuws

  Naar je eigen portfolio